opc_loader

Epifanes copper-cruise antifouling 750 ml

Artikelnr: EP_CCAFDB

Epifanes Copper-cruise bevat koperoxide die door geleidelijke afgifte van het koper organische aangroei verhinderd. Doordat er continu afgifte is door de vaarweerstand, zal het onderwaterschip glad blijven waardoor er minder brandstof wordt verbruikt. Ondanks dat het product zelfslijpend is wordt de laag dermate hard dat hij goed te schrobben is. Het advies is 2 tot 3 lagen onverdund op te brengen. Zorg er wel voor dat er een goede ondergrond van Epifanes CR-primer is aangebracht. Het aanbrengen van deze antifouling kan pas worden gedaan tegen de tijd dat de boot weer te water gaat. De boot moet namelijk binnen een maand het water in om de eigenschappen van de copper-cruise te kunnen garanderen.

De antifouling is geschikt voor zowel zoet, zout en brak water. Echter is hij niet geschikt voor aluminium vaartuigen! Dit heeft te maken met de scheikundige eigenschappen van koper en aluminium, ze zorgen samen voor een elektrolyse waardoor aluminium als anode gaat werken en dus corrodeerd.

Epifanes Copper-Cruise is verkrijgbaar in de kleuren zwart, donkerblauw, lichtblauw, roodbruin en gebroken wit. Meer informatie over het product vind u op de site van Epifanes .

46,00
Kleur
Beschrijving

Verwerkingscondities tijdens applicatie en droging:
Temperatuur minimaal 8°C. - maximaal 30°C. Relatieve luchtvochtigheid minimaal 50% - maximaal 85% .Temperatuur van de ondergrond moet minimaal 3 graden boven het dauwpunt liggen. Temperatuur van verf, ondergrond en werkomgeving mogen niet te veel van elkaar verschillen

Verwerking en advies:
Vooraf enkele minuten goed oproeren. Breng de antifouling in lagen met een gelijke dikte aan evenwijdig aan de waterlijn. Houd hierbij rekening mee dat de banen elkaar niet meer dan drie keer op hetzelfde stuk mogen overlappen. Voor het beste resultaat verwerken met kortgeschoren vachtroller / langharige slappe kwast.

Aanbevolen laagdikte per laag:
80-100 μm nat = 40-50 μm droog

Extra informatie

Glans:                       halfglans

Dichtheid bij 20°C.:   1,35 - 1,78 kg./dm³ afhankelijk van kleur

Kleuren:                     Roodbruin - lichtblauw - donkerblauw - zwart - gebroken wit

Beoordelingen ()
Epifanes copper-cruise antifouling 750 ml heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Epifanes copper-cruise antifouling 750 ml


Laatst bekeken items